Bläddra

Yrke: Världsomseglare : hur man finansierar en livsstil : 10 år på världshaven med S/Y Jennifer

Köp här

Yrke: Världsomseglare : hur man finansierar en livsstil : 10 år på världshaven med S/Y Jennifer

Köp här

Hösten 1988 lämnar Lars Hässler Sverige på sin nyligen införskaffade 50 fots Bénéteau, S/Y Jennifer. Tidigare under året har han sålt sin lägenhet, sin bil och sina tillhörigheter för att kunna finansiera båten. Men det är ingen drömmare som ger sig iväg.

Lars har noggrant planerat för sitt nya liv som charterskeppare och småföretagare. Under de kommande tio åren, varav fem år i Västindien och fem år seglandes jorden runt, seglar över sjuhundra personer som ”paying crew” eller chartergäster på Jennifer. Intäkterna balanserar kostnaderna (4.5 miljoner kronor) och gör världsomseglingen självfinansierad.
I Yrke: Världsomseglare berättar Lars om sina erfarenheter och sina fantastiska upplevelser på världshaven. Första delen av boken är praktiskt inriktad och ger en mängd information till den som tänker ”dra iväg” med egen båt, båtluffa eller arbeta inom charterbranschen. Andra delen är en personligt skriven redogörelse om livet ombord och om världsomseglingens höjdpunkter såsom Bikiniatollen, Mikronesien, den första segelbåten i Vietnam, underbara dykningar i Söderhavet, Chagosöarna i Indiska Oceanen, Amazonas, Kuba och mycket mer. Finns det ett liv efter tio års jordenruntsegling? Boken avslutas med författarens funderingar och tankeväckande reflektioner.