Bläddra

Zigge nästan proffs

Kategorier: Barn och ungdom: skönlitteratur och sanna berättelser Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel
Köp här

Zigge nästan proffs

Kategorier: Barn och ungdom: skönlitteratur och sanna berättelser Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel
Köp här

Andra boken i den lovprisade trilogin om Zigge kommer nu i ny fin utgåva. Nu finns alla "ziggar" i 6-9! Vi gläds åt att nya barn får ynnesten att bekanta sig med den egensinnige Masthuggspojken som samlar på zätan och kan allt om skalbaggar.

I Masthugget i Göteborg, nära Slottskogen med ödledammen och det hemliga cowboyberget bor Zigge, nästan 7 år, tillsammans med mamma, pappa och lillebror Bertil. Zigge är en liten kille med stark integritet. Han både höjdskräck, tandläkarskräck och blodskräck och en del andra skräcker. Men han är bra på skalbaggar och andra småkryp. Och bokstäver är det bästa han vet. Särskilt Z. Zigge samlar på zätan. Kanske för att de är sällsynta. Lillebror Bertil är en helt annan sort. Han gillar gamla bussar, motorsågar, eltandborstar. Ja, allt som låter bulllrigt. En helt igenom äkta och hjärtevärmande berättelse som lockar till många skratt och leenden!

Eva Lindströms charmiga bilder får fram Zigge på pricken och följer berättelsen perfekt.

Pressröster:
"En läsekonstens höga visa !…En störthärlig berättelse med helfestliga bilder av en Eva Lindtröm i Toppform. Låna den genast på biblioteket. Nej, köp den. Zigge behöver du ha!"
Lena Kjersén, Västerbotten-Kuriren om Zigge med Z

"Författaren förmår ingjuta mod hos alla dem som föredrar insekter framför drömmar om idrottskariärer"
Bibliotekstjänst