Bläddra

Arvsynden

Kategorier: Deckare Skönlitteratur
Köp här

Arvsynden

Kategorier: Deckare Skönlitteratur
Köp här
I en sömndrucken by på gränsen mellan Småland och Östergötland hittas liket efter en ung kvinna. Det är 1950-tal, och den kommunala polisen behöver hjälp från statspolisen.

Adalbert Brunner anförtros fallet som visar sig vara svårknäckt. Brunner upptäcker snart att allt inte är som det ser ut. En maktkamp verkar pågå mellan männen och kvinnorna. I femtiotalets Sverige blir de unga kvinnorna alltmer progressiva och fröjdas över tillvarons möjligheter, och en mer livsbejakande sexualitet växer fram.

Berättelsen tar avstamp i finska inbördeskrigets vidrigheter och skildrar hur stillsamma invånare i en östgötsk ort fyrtio år senare blir förbrytare, oförmögna att styra drifter och begär. Ingen undgår arvsyndens förödande verkningar.

Lars Inge Ström har egentligen aldrig haft några författardrömmar, så debutromanen Arvsynden blev en överraskning för både honom själv och andra. Idén kom till då han ställde sig frågan: Hur ska världen bli bättre om man inte får stopp på mäns övervåld mot kvinnor?

Efter gymnasiet kom Lars Inge till Uppsala och doktorerade vid Skytteanum. Han är docent i statskunskap och var under 1990-talet forskningschef och ansvarig för Statens Institut för Regionalforskning (SIR). Lars Inge föddes i Åtvidaberg 1942. Sedan femton år är han bosatt vid Attersee i Österrike.

CD ljudbok: 7 skivor
Speltid: 8 t. 02 min.
Uppläsare: Håkan Julander