Bläddra

Den du borde frukta

Kategorier: Psykologiska thrillers Skönlitteratur Thrillers
Köp här

Den du borde frukta

Kategorier: Psykologiska thrillers Skönlitteratur Thrillers
Köp här
Hyperaktuell thriller om nätdejting och de faror som väntar där ute för den godtrogne.

En välkänd göteborgsföretagares sargade kropp hittas flytande bland avskrädet i Göta älv. Hans flotta lägenhet är tömd på de samlarföremål och konst som han uppskattade. Mordutredningen går snart in i en återvändsgränd med floder av information men väldigt få spår. När nationella bedömandegruppen tas in för att få nya perspektiv finner de märkliga likheter med andra män, som likt deras offer, blivit plundrade och sedan försvunnit spårlöst.
Samtliga hade dejtat på nätet.

Snart anar man att en bedragare noga väljer ut sina offer via dejtingsidor på nätet och utredningen växer ut i Europa.

Zora får oväntat sparken från det framgångsrika arbetet som copywriter på reklambyrån i Stockholm, hennes pojkvän avslutar deras mångåriga relation och gör henne bostadslös. Hon åker förkrossad hem till barndomsstaden Göteborg för att slicka sina sår, börjar nätdejta men inser att vid snart fyllda femtio är hennes marknadsvärde inte vad det en gång varit. Men precis när hon tänker ge upp får hon kontakt med Carl som verkar vara undantaget som bekräftar regeln.
Så försvinner Carl på en affärsresa till Spanien. Eftersom ingen annan än Zora verkar ta hans försvinnande på allvar ger hon sig ut för att hitta sanningen på egen hand. Zora hittar smutsiga familjehemligheter och en bedragare som vill ha mer än bara pengar och dyrbara föremål ...