Bläddra

Den som göms i snö

Kategorier: Deckare Skönlitteratur
Köp här

Den som göms i snö

Kategorier: Deckare Skönlitteratur
Köp här
Vad är du villig att göra för att dölja vad du gjort?
I början av maj tinar en naken död man fram i skogarna utanför Gällivare. Några dagar senare hittas ännu en kropp. Det mesta talar för att det rör sig om ett självmord och en olyckshändelse. När två bilar kort därefter krockar och exploderar inser polisen i Gällivare att de har haft lite bråttom ? det verkar finnas ett samband med de två kropparna. Handlar det egentligen om en stoppad terrorattack? Amanda Wreede jobbar på narkotikaroteln i Stockholm, men efter en anmälan om misshandel flyttas hon till Gällivare under tiden utredningen mot henne pågår. Tillsammans med utredningsgruppen på Gällivarepolisen upptäcker hon snart att händelserna har militära kopplingar. Någon tycks dessutom vara beredd att göra vad som helst för att tysta Amanda och hennes kollegor. Vad är det egentligen som döljs i de norrländska skogarna?

En explosiv spänningsroman om samhällets hemligheter och lögner ? ?allt för medborgarnas bästa.?

Den som göms i snö är första delen i Jerk Schuitemas serie Papegojan där vi får följa Amanda Wreede utreda kriminalfall som sakta tvingar henne att blottlägga sitt förflutna. Förträngda minnen från en barndom full av obehagliga sanningar tinar sakta fram.

Jerk Schuitema har jobbat med film sedan början av 90-talet och skriver manus till både serier, reklam- och spelfilm. Sin romandebut gjorde han 2012 med Fjälldesperadon. Jerk växte upp i Gällivare, och efter femton år av resor, utbildning och arbete runt om i världen återvände han hem för tjugo år sedan.

Ljudbok: 1 MP3-CD
Speltid: 11 t. 15 min.
Uppläsare: Julia Dufvenius