Bläddra

Dunka dunka dumma hjärta

Kategorier: Deckare Noveller Skönlitteratur Skönlitteratur: specialutgåvor
Köp här

Dunka dunka dumma hjärta

Kategorier: Deckare Noveller Skönlitteratur Skönlitteratur: specialutgåvor
Köp här

VINNARE av Valentine Crime 2021

Klara Ståål har alltid drömt om att bli popstjärna och nu har hon blivit det.

Men efter en superhit, ett hyllat album och en utsåld Sverigeturné, känns ingenting längre spän­nande. Hennes liv känns händelselöst och ingenting kan få hennes puls att öka.   För att inte stanna hemma ensam på Alla Hjärtans dag går hon på klubb med artistvännen Anna. Där gör hon allt för att få upp pulsen och träffar en kille som drar med henne på värsta äventyret. Ett actionfyllt gangsterdrama...  

Dunka, dunka dumma hjärta är en novell om jakten på kickar och spänning i ett ungt liv när drömmarna redan uppfyllts och livet känns tomt.  

Dunka, dunka, dumma hjärta vann första pris i novelltävlingen Valentine Crime 2021, ett samarbete mellan A Nice Noise och Betareader.  

Titeln är inspirerad av Dunka, dumma hjärta dunka en låt av och med Felicia Takman som också läser in ljudboken.

 

Om författaren

Linda Elmborg växte upp i Södertälje med författardrömmar, men lockades av filmens värld och har jobbat med scenografi till sven­ska produktioner, så som Vår tid är nu och Lasse­Majas Detektivbyrå. Hon har nu tagit upp skrivandet och bor i Göteborg med sin sambo och hittekatten Musse 

Om uppläsaren

Felicia Takman skriver och sjunger svensk pop med texter som kan knyta an till henne själv. 2020 fick hon en hit med Dunka dumma hjärta dunka som har inspirerat till denna novell. Låten är flitigt spelad på radio och har över 900 000 lyssningar på Spotify.