Bläddra

Havets vargar : dramatiska ubåtsepisoder från andra världskriget

Kategorier: Krig och försvar Militära krafter och sektorer Samhälle och samhällsvetenskap Sjöstridskrafter och sjökrigföring
Köp här

Havets vargar : dramatiska ubåtsepisoder från andra världskriget

Kategorier: Krig och försvar Militära krafter och sektorer Samhälle och samhällsvetenskap Sjöstridskrafter och sjökrigföring
Köp här
I Ubåtskriget under andra världskriget gick över 40 000 tyska sjömän till sjöss. Fler än 30 000 av dem dog. Det är inte svårt att föreställa sig den skräck och vanmakt som sjömännen måste känt i ubåtarna när bomber föll runtomkring dem.

Havets vargar är Michael Tamelanders och Jonas Hård af Segerstads dramatiska återgivning av den förödande kampen mellan tyska ubåtar och allierade fartyg och flygplan. I tio spännande berättelser möter vi bland andra Günther Prien som sänkte det brittiska slagskeppet Royal Oak. Här skildras löjtnant David Balme som djärvt bordade U-110 för att erövra tyskarnas kryptomaskin Enigma. Parallellt med dessa personöden berättar författarna om hur utvecklingen av bland annat radar, målsökande torpeder och ubåtsjaktgrupper förändrade kriget på Atlanten.

Vad som skiljer den här boken från Historiska Medias och Michael Tamelanders tidigare böcker är att författarna för första gången använder sig av pratminus. På det viset närmar sig Havets vargar en roman, där författarna tagit sig friheten att lägga ord i huvudpersonernas mun och anta att vissa ord sagts i givna ögonblick. Som läsare får man en ytterligare dimension till händelserna här finns en stark närvarokänsla, med den stora skillnaden att det här är dramatik hämtad ur verkligheten.

Michael Tamelander är militärhistoriker som de senaste åren rönt stor och välförtjänt uppmärksamhet för sina böcker om andra världskriget. Tamelander har tidigare skrivit ett flertal böcker om andra världskriget, till exempel Slaget om Västeuropa och Den nionde april. Jonas Hård af Segerstad är sjöofficer.