Bläddra

Katedralen vid havet

Kategorier: Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt
Köp här

Katedralen vid havet

Kategorier: Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt
Köp här
1300-TALETS BARCELONA är en stad i förändring. Pesten skördar offer, kriget närmar sig och inkvisitionens straff väntar alla kättare. Samtidigt pågår byggandet av folkets katedral: Santa Maria.
Den unge Arnau Estanyol växer upp i staden och vi följer honom från hans lekar kring katedralens bygge och på hans flykt från ett liv i fattigdom till samhällets högsta topp när han drygt femtio år senare som rik man är med och inviger katedralen.
Katedralen vid havet är ett fantastiskt porträtt av 1300-talets Barcelona och Katalonien. Historiska fakta i kombination med sociala intriger, konspirationer och kärleksöden gör detta till ett storslaget ävemtyr för alla.

Boken har vunnit ett flertal priser däribland det prestigefyllda italienska priset Giovanni Boccaccio för bästa utländska författare 2007 samt 2007 års Qué Leer-pris för bästa spanska bok.

"Underbar kärleksförklaring till stad och land[...]."
EXPRESSEN

"[...] en oerhört spännande intrig där läsaren gång på gång väcks till raseri, ropar på hämnd och vill ge sig in i romanen och röja upp bland den styrande aristokratin."
ARBETAREN

Katedralen vid havet tar fram passionen i alla slags läsare, med all rätt. Tänk om alla bästsäljare var som denna.
EL MUNDO

En berättelse man läser lika ivrigt som den är skriven och som man sedan vill ha mer av när den är slut. En historia fylld av underverk.
LA VANGUARDIA

En enastående berättelse om personligt växande.
EL PERIÓDICO