Bläddra

Mellan vulkaner

Kategorier: Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt
Köp här

Mellan vulkaner

Kategorier: Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt
Köp här
Guatemala City 1994. Svenska Malou jobbar för en bistånds-organisation i FN:s regi. Hennes och maken Johns liv kantas av fester och umgänge med andra européer samt de övre skikten av Guatemalas befolkning. Den utbredda diskrimineringen och fattigdomen finns i periferin, men de flesta väljer att titta bort.

Men Malou skiljer sig från många av de andra och vill se det verkliga Guatemala. Hon får lära känna det genom vännen Lourdes, en mayaindian som mot alla odds blivit läkare. Trots sin önskan att passa in och leva upp till allas förväntningar kan Malou inte förneka fascinationen hon känner inför mystiken i ursprungsbefolkningens spirituella och färgstarka värld.

Samtidigt sprider John elaka rykten ? Malous välordnade fasad rämnar och hon drivs in i en djup kris.

Mellan vulkaner är en gripande berättelse om en annan tid och en annan plats ? en plats författaren Kristina Boman brinner för: färgerna, livet, människorna och mötet med kulturen.

Kristina Boman har bott och arbetat i Guatemala i flera år. 2009 var hon med och startade stiftelsen Fundación Progresar som hjälper de fattiga mayaindianer. Tillsammans med Leticia Velasquez skrev hon sin romandebut Antes de la Luz som gavs ut på spanska i Guatemala 2010. I dag bor Kristina i Enskede. Hon jobbar som konsult inom bistånd samt med investeringar och skogsskötsel. Mellan vulkaner är hennes första roman på svenska.

Ljudbok: 1 MP3-CD
Speltid: 12t. 06 min.
Uppläsare: Kerstin Andersson