Bläddra

Minnets slutna rum

Kategorier: Deckare Skönlitteratur
Köp här

Minnets slutna rum

Kategorier: Deckare Skönlitteratur
Köp här
Det var en ödets ironi att denne man som under sin livstid varit så skicklig i att ordna publicitet, förmodligen aldrig skulle skapa större rubriker än genom sin död.  

Kriminalinspektör Vanja Ek blir kallad till en exklusiv lägenhet i centrala Stockholm. Lägenhetsinnehavaren, en känd fest xare, kulturpersonlighet och samhällsdebattör, har blivit skjuten till döds mitt i ett parti schack. Alla dörrar är låsta och mördaren tycks ha gått upp i rök.  

Det spektakulära mordet skakar om landet och jakten på mördaren väcker upp minnen från Vanjas mörka för utna. Minnen som plågar henne alltmer. Samtidigt pyr kon ikterna inom polisen och regeringskansliet börjar visa ett förvånansvärt stort intresse för mordet. Minnets slutna rum är första delen i en serie om polisen Vanja Ek. Det är en välskriven, skarp och mångfasetterad kriminalroman med era oväntade vändningar.  

Jan Bertoft bor i Stockholm och har jobbat som journalist på GT, Konsumentverket och Råd & Rön, och är nu generalsekreterare på Sveriges Konsumenter. Minnets slutna rum är hans skönlitterära debut som han skrivit tillsammans med vännen Håkan Tängnander.  

Håkan Tängnander, regissör och filmproducent, växte upp på familjens gård i Ådalen. Han avled innan boken hann publiceras.
 

Ljudbok: 1 MP3-CD
Speltid: 12 t. 24 min.
Uppläsare: Helena Gezelius