Bläddra

Mrs Dalloway

Köp här

Mrs Dalloway

Köp här

Mrs Dalloway är en förtjusande kvinna med något fågellikt över sig, lätt och livlig. En sårbar, lyssnande kvinna, fångad i ett nät av plikter ? främling för sin omgivning och ändå alltid i centrum.

Denna sommarmorgon i början av tjugotalet är hon tidigt ute för att köpa blommor ? i kväll skall hon ha sin stora fest. Londons puls slår redan hastigt: Big Bens dånande klockslag, bussar, bilar människor från jordens alla hörn.

Det blir kväll ? och dags för Clarissa Dalloways fest som hon ordnat för att stödja sin förträfflige man i hans politiska karriär. Huset skall fyllas med framstående gäster. Hit kommer också Peter Walsh, hennes ungdomskärlek, som oväntat dyker upp efter många år i Indien. Peter ? fylld av en sällsam bävan, en oerhörd förväntan inför mötet med Clarissa.

Virginia Woolf, en av förnyarna av 1900-talsromanen, fortsätter att fascinera nya generationer av läsare med sin starka personlighet och sitt tragiska livsöde. Mrs Dalloway har inspirerat både författare och regissörer, det senaste exemplet är den kritikerrosade Timmarna av Michael Cunningham som också blivit film i regi av Stephen Daldry.

Mrs Dalloway publicerades första gången 1925.

Bonusmaterial:

Efterord av Ingela Lind

Kommentar av Agneta Ekmanner