Bläddra

När jorden rämnar

Kategorier: Deckare Skönlitteratur
Köp här

När jorden rämnar

Kategorier: Deckare Skönlitteratur
Köp här

New York är förlamat sedan attentatet den elfte september: barrikader, avspärrningar och beväpnade soldater är numera permanenta inslag i stadsbilden. En frostig vintermorgon hittar en joggare barnkläder, indränkta med blod och nergrävda i den till hälften frusna marken i närheten av Brighton Beach – på Brooklyns Atlantkust. När ett barn försvinner i en annan del av staden kommer hela New York Citys skräck och osäkerhet upp till ytan. Finns det ett samband mellan de båda fallen?

Den jazzälskande, rysk-judiske kriminalpolisen Artie Cohen håller just på att försona sig med sitt liv, när han kallas in för att delta i utredningen. Under sitt alltmer besatta sökande efter det försvunna barnet hamnar Cohen i de avlägsna förstäderna på Brooklynkusten, hos den ryska befolkning han trodde att han hade lämnat bakom sig. Under utredningens gång förälskar sig Artie i en kvinna och blir förförd av en annan, men han har svårt att komma till ro då han upptäcker att han personligen är involverad i mordutredningen.

Jakten på mördaren går genom ett New York som sällan skildras, staden som är byggd på vatten: öar, broar, tunnlar och stränder – från nedre Manhattan via Brooklyn och Coney Island till fiskeläget Sheepshead Bay. New York är lika starkt närvarande i Nadelsons roman som Edinburgh i Ian Rankins böcker, eller Venedig i Donna Leons.