Bläddra

Pojken med stjärnorna

Kategorier: Biografiska romaner Modern och samtida skönlitteratur Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt
Köp här

Pojken med stjärnorna

Kategorier: Biografiska romaner Modern och samtida skönlitteratur Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt
Köp här

Bankomatmordet kallade media det, men vad var det som hände egentligen på Länsmanstorget i Göteborg den där kalla februarinatten?

Philip är en helt vanlig 24-årig kille, om man bortser från det långa, tuperade håret, silverstjärnorna under ögonen och den svarta kajalen. Poprockstilen som Philip bär upp är viktig för honom, precis som favoritbandet Broder Daniel. Det är hösten 2009 och han är hemkommen efter två månader i Los Angeles där han inlett en romans med makeup-artisten Ashley. 

Utöver sitt arbete på hemtjänsten är det böcker, konserter och festival med vännerna som gäller.  Philip är van vid att hans utseende väcker olika reaktioner. Jävla emo! får han höra ibland, men det är inget han bryr sig om. Det är sådant som händer, men ingen skulle någonsin tro att fördomarna och hatet kunde gå längre än så.

Pojken med stjärnorna är baserad på verkliga personer och händelser. Det är en gripande berättelse om kärleken i ett kompisgäng och hur det är att leva inom en subkultur som vuxen, tills allt förändrades den där söndagen på alla hjärtans dag.

Ljudbok: 1 MP3-CD
Speltid: 11 t. 49 min.
Uppläsare: Mitcho Batalov