Bläddra

Salmiak och Spocke

Kategorier: Barn och ungdom: skönlitteratur och sanna berättelser Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel
Köp här

Salmiak och Spocke

Kategorier: Barn och ungdom: skönlitteratur och sanna berättelser Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel
Köp här

Salmiak är en stockholmsjävel. Det är man om man har en mamma som kommer från Stockholm. Det påstår i alla fall Anna-Sara och Per-Jonas. Salmiaks stockholmsmamma Mia blir så ledsen på vintern när mörkret kommer att hon måste resa bort. Det tycker Salmiak är synd, han trivs bra i Norrnäs och vill helst att mamma ska stanna kvar. Fast han längtar verkligen efter en riktig kompis. Anna-Sara och Per-Jonas är inte särskilt roliga att leka med. De är några år äldre än Salmiak, och det bästa de vet är att mula honom och slänga upp hans mössa i ett träd. Därför är Salmiak väldigt bra på att klättra i träd och har röda fnasiga öron. Det får man av att klättra i träd utan mössa i minusgrader. Som tur är dyker Spocke upp. Spocke som kommer från Bredvid Ungefär, är väldigt bra på att bli osynlig, jätteskicklig på att hoppa mellan världarna och fullkomligt världsbäst på bus.

En helt ny bok av Moni Nilsson-Brännström, fylld med humor, värme, galna upptåg, mycket bus, och en hel del allvar. Salmiak och Spocke är först ut i en tänkt serie om tre böcker.

Ålder: 69 år

Författaruppläsning

3 cd-skivor med en speltid på ca 4 timmar. Den är dramatiserad och försedd med nyskriven musik och spännande ljudeffekter av Stefan Sorey, Listen Visual.