Bläddra

Se mig, Medusa

Kategorier: Psykologiska thrillers Skönlitteratur Thrillers
Köp här

Se mig, Medusa

Kategorier: Psykologiska thrillers Skönlitteratur Thrillers
Köp här
Vi är bundna till varandra. Det var det du ville säga den där gången du berättade om tvillingarna som ingen kunde skilja åt. Det spelar ingen roll hur mycket du låtit mig dö i dina tankar.

Axel Glenne, sonen till en norsk krigshjälte, driver en lukrativ läkarmottagning och lever ett till synes harmoniskt familjeliv. Morgonen efter en tung jour händer det som kommer förändra hans tillvaro helt: En kvinna hittas död i Nordmarka, med skador som ser ut att komma från en björn. Kort därefter hittas ännu en kvinna riven och dödad. Förutom de brutala skadorna verkar kvinnorna inte ha någonting gemensamt ... utom Axel Glenne.

Se mig, Medusa är en psykologisk spänningsroman om skuld och hämnd. Med sitt fantastiska språk och sin djupgående förståelse för människan leder och förvillar Torkil Damhaug läsaren genom utredningens och psykets labyrinter.

Torkil Damhaug är född och uppvuxen i Lillehammer och har läst litteraturvetenskap och antropologi innan han utbildade sig till specialistläkare inom psykiatrivården. Sedan 2012 är han författare på heltid och han har gett ut totalt elva böcker. Han mottog både 2011 och 2016 Rivertonpriset för bästa norska kriminalroman.

Sagt om Se mig, Medusa:

"Språket, karaktärerna, psykologin Min absoluta favorit bland norska spänningsförfattare!"
Tove Alsterdal

"Elegant konstruerad intrig."
Lotta Olsson, DN

"Den tillhör det övre skiktet av de norska deckarna."
Magnus Utvik, SVT Gomorron Sverige

"Med Se mig, Medusa bekräftar han en gång för alla att han hör till det absoluta toppskiktet av norsk kriminallitteratur och norsk skönlitteratur över huvud taget."
Ola A. Hegdal, Dagens Næringsliv

"För alla som är genuint intresserade av bra kriminallitteratur, är denna bok ett måste."
Kurt Hanssen, Dagbladet

"Varje gång man tror sig ha genomskådat Damhaug måste man erkänna för sig själv att det var fel."
Rune Fjellvang, Romerikes blad