Bläddra

Svensk maffia fortsättningen

Kategorier: Samhälle och samhällsvetenskap
Köp här

Svensk maffia fortsättningen

Kategorier: Samhälle och samhällsvetenskap
Köp här
Innehåller 13 cd och en booklet om 12 sidor.
Tre år efter succéboken Svensk maffia - en kartläggning av de kriminella gängen berättar journalisterna Lasse Wierup och Matti Larsson om vad som hände sedan.
Fler och fler unga män skulle kämpa för att slå sig in i den värld där den våldsammaste vinner. Otåliga 90-talister hade inte tid att gå den långa vägen utan bildade egna grupper. Frustrationen i segregerade förorter kanaliserades genom nya gäng. Konkurrensen utlöste krig och konflikter i helt en ny omfattning. Och i tysthet fortsatte de mest välorganiserade att bygga upp sina förmögenheter.
Men för första gången samlade Sverige sig också till ett gemensamt motstånd. Det är under 2010-talet som den verkliga kampen mellan samhället och gängen kommer att stå.

Om Svensk maffia: En given klassiker i svensk kriminaljournalistik. Sydsvenskan
Så fängslande att boken är lika svår att lägga ifrån sig som en förstklassig deckare. Helsingborgs Dagblad
Svensk maffia sammanfattar väl den organiserade brottsligheten synliga infrastruktur. Svenska Dagbladet Kritiken mot polisen är svidande. Dagens Nyheter
Gängmedlemmarna framstår som verkliga människor, inte glamoriserade rebeller eller obegripliga monster. Borås Tidning
Ett dokument över hur det går med pojkar som inte fått tillräckligt med kramar när de var små. Kommunalarbetaren http://www.youtube.com/watch?v=jdvdSPxXUto