Bläddra

Deckarspelet

Kategorier: Deckare Skönlitteratur
Köp här

Deckarspelet

Kategorier: Deckare Skönlitteratur
Köp här
Vi har alla levt oss in i dem och försökt klura ut vem mördaren är, men hur mycket minns du egentligen av detaljerna?
Kategorierna Böcker, TV, Film, Riktiga Händelser, Brott & Blandat samt den spännande Mordgåtan kommer alla att göra sitt bästa för att leda dig på villovägar och lägga ut rökridåer. Med 480 frågor att lösa är det bara att dra på dig trenchcoaten, plocka upp förstoringsglaset och locka fram din inre detektiv.
Recensioner:
"Man skulle kunna tro att det här är ett spel för riktiga deckarnördar, sådana som jag. Men ingenting kunde vara mer fel () det är verkligen ett spel för alla."
Nisse Scherman, DAST Magazine

"Urkul!"
Tidningen Veteranen, nr 4, 2012

"För alla med ett intresse för den verkligt kriminella världen och dess myter (...) är Deckarspelet en höjdare. (...) Deckarspelet är inte som klassikern Cluedo där ett spel går ut på att lösa ett fall, utan här får man göra det i mängder plus att man får testa kunskaperna kring påhittade som verkliga brott."
Betyg: 4
Alingsås Kuriren, 20 nov 2012

"Klassiskt. (...) Underhållande"
Betyg: 4 av 5
Gunnar Svensson, Sydöstran, 29 nov 2012

"Roligast är kategorin med deckargåtor där man tvingas klura."
Västerbottens-Kuriren, 30 nov 2012

"Ett fullmatat frågespel med 480 frågor. (...) Kategorin Mordgåtan är klurig och mest spännande, här gäller det att tänka till en extra gång. "
Betyg: 4
Smålandsposten, 1 dec 2012

"Frågespel med en massa kort med fem frågor på varje. Regelsamlingen föreslår flera olika spelvarianter. Ett plus för mordgåtan som inte bygger på kunskap."
Sydsvenskan, 2 dec 2012

"Rolig förklaring av spelreglerna och förslag på hur man kan ändra dem och spelet på olika sätt. För att kunna svaren krävs allt ifrån vanlig kunskap om deckarböcker och -filmer men också klurighet. (...) Deckargåtorna var roligast."
Gefle Dagblad, 2 dec 2012

"Det här är ett roligt quiz för dig som gillar deckare. Du får poäng för rätt svar men kan också hamna i fängelse om du svarar fel fem gånger på rad."
Betyg: 4
Arbetarbladet, 3 dec 2012

"Ett allmänbildande roligt spel som är lätt att sätta sig in i, och som får hjärngymnastiken att gå igång ordentligt."
Betyg: 4
Piteå-Tidningen, 6 dec 2012

"Här har du chansen att piska polarna med dina krimkunskaper. Litet, praktiskt och lika perfekt för köksbordet som baksätet i bilen. (...) Bra bredd på svårighetsgrad och stort plus för aktualiteten."
Betyg: 4
City Malmö, 7 dec 2012

"Som att leka Sherlock Holmes"
Betyg: 5
Östgöta Correspondenten, 8 dec 2012

"Mordgåtorna låter oss gå in i rollen som en äkta deckare."
Dagens Nyheter, 8 dec 2012

"Nu har du själv chansen att få leka Leif GW Persson och frusta fram dina skarpsinnigaste analyser. När man får Mordgåtan uppläst skärps alla sinnen, den är roligast."
Betyg: 4
Västerbottens Folkblad, 8 dec 2012

"Roligast är kategorin mordgåtan, där man ska lista ut vem som gjorde vad genom att försöka tänka logiskt och hitta ledtråden i texten."
Betyg: 4
Nya Wermlands Tidning, 13 dec 2012

"De flesta av oss har ett märkligt intresse för deckare, i detta spel får nördgenen komma fram och all tänkbar onyttig kunskap kan vara värdefull. (...) Plus för flera spelvarianter."
Betyg: 5
Helsingborgs Dagblad, 15 dec 2012

"Den sjätte kategorin är kanske den roligaste och höjer upplevelsen av spelet. Den består av en deckargåta eller liknande där deltagaren måste hitta ledtrådar eller använda sin kreativa sida för att komma på svaret. (...) Det roliga upplägget och de intressanta frågorna gör att Deckarspelet bidrar till en trevlig spelkväll."
Henrik Elstad, Litteraturmagazinet, 18 dec 2012