Bläddra

Dorothy Sayers x 4 : Oskuld och arsenik / Drama kring ung dansör / Kamratfesten / Lord Peters smekmånad

Kategorier: Deckare Klassiska deckare Skönlitteratur
Köp här

Dorothy Sayers x 4 : Oskuld och arsenik / Drama kring ung dansör / Kamratfesten / Lord Peters smekmånad

Kategorier: Deckare Klassiska deckare Skönlitteratur
Köp härDorothy Sayers var den författare som gjorde kriminalberättelsen till litteratur, en av genrens absolut största författare. I lord Peter Wimsey skapade hon en världsvan aristokrat, lika förtjust i intrikata kriminalgåtor som i den självständiga deckarförfattaren Harriet Vane.

Oskuld och arsenik, Drama kring ung dansör, Kamratfesten och Lord Peters smekmånad skrevs mellan 1930 och 1937 och är de fyra titlar som följer lord Peter Wimseys och Harriet Vanes kärlekshistoria. För första gången ges de nu ut oförkortade på svenska i en unik och påkostad utgåva, dessutom med nyskrivna efterord av Anna-Karin Palm.


"Det är omåttligt roligt att läsa om sina gamla deckarklassiker, och extra roligt när fyra av Dorothy Sayers deckare om lord Peter Wimsey nu kommer i en box. ... de fyra böckerna är bättre än nästan allt som skrivs i dag. De är välskrivna, med intelligent humor och skarpa iakttagelser. 'Kamratfesten' är allra bäst, och en högst ovanlig deckare."
Dagens Nyheter

"Oskuld och arsenik är en av deckargenrens främsta. En pusseldeckare med komedi och satir av bästa märke. ... Upplägget är helt i linje med våra samtida preferenser: litteratur förväntas handla om relationer och privatliv. Serien har förord och efterskrifter av Anna-Karin Palm som lyfter fram dess feministiska tema. Översättningarna – av god kvalitet – är reviderade och kompletterade."
Uppsala Nya Tidning

"Om man tröttnat på moderna deckare med blodiga mord och osande svordomar kan man fly till Sayers. Ingen dör i denna bok, som handlar mycket om kvinnor och bildning. En av mina tröstböcker, med den analytiska Harriet Vane och den skarpe, pratige lord Peter."
Svenska Dagbladet (om Kamratfesten)

"Tillsammans är bokkvartetten en stilistiskt kvalificerad och intrigmässigt stabil grundsten för vad som så småningom blev den moderna pusseldeckaren. PD James hade inte kunnat låta Adam Dalgliesh bli den han är om inte Sayers visat vägen."
Sydsvenskan