Bläddra

Fågelliv betyder orden

Köp här

Fågelliv betyder orden

Köp här
Den 17 augusti 2002 är det 100 år sedan ornitologen och författaren Erik Rosenberg föddes. Det var 1902 i Värmland. Han växte upp intill Kilsviken vid Vänern och kom 1912 till Örebro. Här gjorde han en rad upptäckter av värdefulla häcknings- och rastplatser för fåglar Oset, Kvismaren och Tysslingen. Han utforskade Svartån kring Karlslund och vandrade i Kilsbergen, men fortsatte också vidare runt på fågelexpeditioner i Sverige, från Skåne till Lappland.
      Vid sidan av sitt författarskap var han föredragshållare och föreläsare i radio. Han var naturvårdare och gjorde insatser för att väcka svenskarna över vilka effekter de moderna miljögifterna hade på fågellivet. I sitt hem i Örebro tog han emot ornitologer från Sverige och världen, guidade dem i sitt landskap förde samtal med dem eller svarade på brev kring fåglarna och deras liv som strömmade in både från Sverige och utlandet.
     Boken är en hyllning till Erik Rosenbergs gärning inför hans 100-årsdag. Här får läsaren i ord och bild följa hans livsutveckling, möta hans miljöer, träffa människor som verkat tillsammans med honom eller fortsatt hans gärning.