Bläddra

Knoplådan

Kategorier: Hantverk och handarbete Livsstil, hobby och fritid Sjömansarbeten, knopar och makramé

Knoplådan

Kategorier: Hantverk och handarbete Livsstil, hobby och fritid Sjömansarbeten, knopar och makramé

Varje knop har sin egen funktion. Är det knopens storlek eller hur snabbt den går att slå som är mest viktigt? Styrkan eller pålitligheten? Lär dig att göra pålstek, dubbelt halvslag, stoppåtta och skotstek, och när de ska användas. Ett stort antal knopar beskrivs med detaljerade och utförliga illustrationer steg-för-steg och lättillgänglig text. Varje knop graderas utifrån dess styrka, säkerhet och svårighetsgrad att slå och öppna. Med instruktionskorten och knoprepen kan du träna själv eller med någon annan.
Knoplådan är unik och behändig med en smart och praktisk kombination av handbok, instruktionskort och knoprep. Oavsett om du har fritidsbåt, klättrar, är scout eller bara vill kunna göra en vacker och funktionell knop är Knoplådan perfekt. Med Knoplådan väcks genast lusten att sätta igång att träna på olika knopar.
Till och med professionella seglare använder sällan mer än ett tiotal knopar – tricket är bara att lära sig vilka tio. Knoplådan passar nybörjaren, familjen och den som vill bredda sin knoprepertoar för att kunna välja rätt knop för varje tillfälle.
Knoplådan innehåller:
• Handbok som går igenom de 50 mest nödvändiga och användbara knoparna, till sjöss och på land. Historiska fakta kring namn, tillkomst och användning.• Två knoprep i olika färger för praktisk träning, gör att du kan komma igång direkt och träna, skapa knoplekar och utmana dig själv eller någon annan!
• Vattentåliga instruktionskort över de tio viktigaste knoparna, korten kan tas med överallt och användas till övning och lek.