Bläddra

Amerikanska gudar

Kategorier: Fantasy Skönlitteratur
Köp här

Amerikanska gudar

Kategorier: Fantasy Skönlitteratur
Köp här

Amerikanska gudar utkom för första gången 2001. Nu kommer den i nyutgåva, med nyskrivet förord av Neil Gaiman. Boken är även planerad att bli HBO-serie.
När Shadows fru dör i en bilolycka får han lämna fängelset för att delta i begravningen. På flyget hem stöter han på den mystiske mr Wednesday, som så småningom visar sig vara en gammal gud, på jakt efter sina kollegor. Snart kommer nämligen det stora slaget mellan de gamla gudarna och de nya att utkämpas, och Wednesday behöver Shadows hjälp.
Amerikanska Gudar är Neil Gaimans mest ambitösa roman och ett underbart sätt att stifta bekantskap med en omtalad författare. Under en otäck, märklig och närmast hallucinogen road-trip genom USA tacklar Gaiman allt från informationssamhällets våldsamma angrepp till dödens mening, utan att för den skull offra den knivskarpa intrigen, humorn eller den sprudlande berättarglädjen.
Boken har vunnit en mängd fina priser, bl.a. Hugo Award for Best SF/Fantasy Novel, Bram Stoker Award for Best Horror Novel, Nebula Award for Best Novel. Vi garanterar en läsupplevelse utöver det vanliga!

Översättare: Ylva Spångberg