Bläddra

Blandat blod Book2go

Kategorier: Historiska romaner Skönlitteratur
Köp här

Blandat blod Book2go

Kategorier: Historiska romaner Skönlitteratur
Köp här
Book2go Ljudbok - Ljudbok i MP3-format på minneskort och USB-minne, (1GB).

Blandat blod är en äventyrsskröna som utspelar sig i ett ättesamhälle under 900-talet. Boken är första delen i den stora skönlitterära satsning Släkten. Släkten är ett flerbandsverk som låter läsaren följa en fiktiv släkt, från vikingatid fram till modern tid. De olika medlemmarnas öden och äventyr skildras, men samtidigt är det Sveriges historia som berättas. Det blir till en episk släktsaga, där verkliga händelser och figurer flätas samman med historien om den påhittade skeppsbyggaren Säbjörn och hans ättlingar.

Blandat blod utspelar sig under vikingatiden, närmare bestämt 900-tal. Sverige som land existerade inte. Man var sin egen och skyddade sig själv och sina närmaste mot överfall efter bästa förmåga. Handlingen kretsar kring två familjer: dels den argsinte skeppsbyggaren Säbjörn Tveläpp i östra Blekinge och hans två söner Kåre och Svarte, dels den rike siden- och slavhandlaren Chernek i Kiev och hans barn. Starka känslor styr människorna och i takt med att mystiken kring deras öden skingras, lär vi känna dessa färgstarka personer. Det blir historisk action som för tankarna till Njals saga och Röde orm. De två familjernas vägar korsas och blod blandas. En ny släkt uppstår

Välkända svenska författare från olika genrer kommer därefter att fortsätta denna fantastiska släktsaga. Bok nummer två skrivs av deckarförfattaren Karin Wahlberg. Historikern Dick Harrison bidrar till projektet med historiska fakta.

"Utan att det känns det minsta ansträngt har Mazetti fått med en rad frågor som är högaktuella också idag: människohandel, äktenskap mellan homosexuella och (framför allt) kulturmöten. ... Mazettis efterord övertygar om att hon har läst på. ... Man blir berörd."
Sydsvenskan

"Det är faktiskt med viss sorg som jag vänder det sista bladet i boken. ... En jäkligt bra historia."
Norra Skåne

"Blandat blod är en frejdig, traditionell vikingatida saga med en hel del humoristiska blinkningar."
Östgöta Correspondenten

"Trevlig läsning"
Expressen