Bläddra

Camino nr 16. Växa

Kategorier: Referensverk Referensverk, informationshantering och tvärvetenskap Seriella publikationer och periodika Uppslagsverk och referensverk
Köp här

Camino nr 16. Växa

Kategorier: Referensverk Referensverk, informationshantering och tvärvetenskap Seriella publikationer och periodika Uppslagsverk och referensverk
Köp här
Camino nummer 16 är ett hyllningsnummer till allt växande; den hotade skogen med sin fantastiska biologiska mångfald, de uråldriga algerna med potential att lösa flera miljöproblem och inte minst alla nya kreativa och medmänskliga odlingssätt.

INNEHÅLL CAMINO 16 VÄXA

Kraftkällan Klum
Få kan fota som han. Ännu färre delar hans förmåga att skapa engagemang för bevarandet av regnskogen. Camino har träffat stjärnfotografen Mattias Klum.
Text Ingemar Gustafsson Foto Anja Sjögren & Monika Klum

Dyrbara kronor

2010 är det internationella året för biologiskt mångfald. Det uppmärksammar vi med ett sprakande bildreportage om skogen.
Text Caroline Petersson Foto Tobias Jansson

Algernas tid är här
Diesel, jetbränsle, biogas, plast. Exempel på vad algerna kan användas till är många. Så vad väntar vi på?
Text Ingemar Gustafsson

By med utsikt
De mänskliga relationerna är viktigare än tekniken. Och målsättningen är att nå långt utanför byn. Johanna Stål har besökt ekobyn Terra UNA i Brasilien.
Text Johanna Stål Foto Johanna Stål & Thomas Clark

Matchmaking för odlare
Glöm Bonde söker fru. I Stor-britannien finns landsharing.net där odlingssugna matchas med markägare som inte orkar ta hand om sin brukbara jord.
Text Jennie Jägeblad

Direkt ur jorden
Findus-utmanaren Peter Streiffert bjuder på enkla och gröna recept inspirerade av utbudet från sin älskade kolonilott.

Recept Peter Streijffert Foto Anja Sjögren