Bläddra

En fingervisning om mord

Kategorier: Deckare Polisromaner Skönlitteratur

En fingervisning om mord

Kategorier: Deckare Polisromaner Skönlitteratur
En fingervisning om mord är en vardagsnära, realistisk kriminalroman utan onödigt blodiga våldsbeskrivningar.
Romanen utspelar sig i och utanför Borås och är rättspykiater Christina Gustavsons första deckare.
I sitt arbete möter Christina många marginaliserade människor och ser hur de kan bli bemötta, med eller utan rätt. Hon har ett djupt socialt engagemang som även kommer fram i hennes författarskap.
Det faller sig naturligt för henne att skriva om det hon har en ingående kännedom om och har arbetat med i snart sagt hela sitt vuxna liv, ett arbete som för det mesta försiggår bakom murar, taggtråd och med sekretess.
Det subtila psykologiska spelet människor emellan fascinerar. Ondskan som ligger alldeles nära, men som vi ändå inte ser och inte är medvetna om, blir i Christina Gustavsons händer en riktig rysare, lika krypande obehaglig som när man upptäcker att man glömt låsa altandörren under natten och ser fotspår på golvet i vardagsrummet.
Mord och brott som försiggår i vår omedelbara närhet utan att vi anar något skrämmer långt mer än det som ligger längre bort.
Kan någon vi känner och litar på, någon vi älskar, visa sig vara en samvetslös brottsling? Svaret på den frågan är kärnan i Christina Gustavson skrivande.
En fingervisning om mord är den första boken i en serie om kriminalkommissarie Joel Linder. Den fristående fortsättningen Fotbollshororna beräknas komma under våren 2016.

Christina Gustavson är medicine doktor och specialist i rättspsykiatri. Hennes fackböcker (varav några är utgivna på ICA Bokförlag) är välkända (t.ex. Om någon du känner har ångest), men En fingervisning om mord är hennes första kriminalroman.