Bläddra

Kungaquiz

Kategorier: Europas historia Frågesport och trivia Historia Historia och arkeologi Hobby, spel och lekar Huvudbry Livsstil, hobby och fritid
Köp här

Kungaquiz

Kategorier: Europas historia Frågesport och trivia Historia Historia och arkeologi Hobby, spel och lekar Huvudbry Livsstil, hobby och fritid
Köp här
OBS EBOK!

Frågor och svar om det svenska kungahuset

För kung och fosterland!

Svensk historia är en riktig skattkammare fylld av intressanta händelser och personer, och mitt i skattkammaren hittar vi vårt svenska kungahus. Hundratals år av blåblodig historia kan man där finna, från konungahästen Brandklipparen till vår kungs porsche, Gustav Vasa till lilla Estelle. Vad kan du egentligen om våra svenska regenter och deras entourage? Testa dig själv och dina vänner på er kunskap i Svea Rikes förflutna, i frågor om Birger jarl, branden på slottet Tre Kronor, teaterkungen, kungssången och Victorias bröllop.

Recensioner:

"Alla ni som vet att det var Karl XIV Johan som lärde svenska folket att äta svamp, och att stensoppen därför fick namnet karljohansvamp, har naturligtvis ett försteg. Vilket bara är rättvist! Boken finns överallt där böcker säljs. Lycka till!"
Kungliga magasinet, maj 2014

"Man blir förvånad över hur mycket man faktiskt kan om svenska kungligheter och kungliga företeelser."
Tom Juslin, Västerbottens-Kuriren, 6 december 2014

"Vad vet vi idag om vår blåblodiga historia? Testa dig själv och dina vänner på er kunskap i Svea Rikes förflutna, i frågor om Birger Jarl, branden på slottet Tre Kronor, teaterkungen, kungssången och Victorias bröllop."
Hänt Extra, nr 18, 26 april 2016

"Nu kan du lägga vantarna på boken "Kungaquiz" med 300 frågor om det svenska kungahuset!"
Veckans nu!, nr 10, 2016