Bläddra

Mästerkatten i stövlar

Köp här

Mästerkatten i stövlar

Köp här
Charles Perrault, 1628, -1703, fransk författare, ämbetsman. Han föddes i en överklassfamilj gick i de bästa skolor och blev advokat. Charles Perrault var också verksam som kulturperson och fick inträde i Franska akademien 1671.

Handling
Livet började fattigt och orättvist för den yngste brodern. Han fick bara en katt i arv efter sin far. "Vad skulle han göra med bara en katt? Döda den och sälja skinnet eller kanske göra en mössa av det?"
Medan han satt och funderade kom katten och började tala: " Om du gör som jag säger och ger mig en skinnsäck och ett par stövlar så kommer det att gå väl för dig."
Pojkern förstod att det inte var en vanlig katt så han gick till skomakaren och beställde ett par stövlar och en skinnsäck. Katten blev en fin herreman och kallade sig för Markisen av Carabas och pojken gjorde precis som han befallde.
Efter många listiga påhitt så lyckades katten lura kungen så att pojken till slut fick träffa den vackra prinsessan. De blev kära och gifte sig med pompa och ståt. Pojken blev kung och mästerkatten blev slottsherre.