Bläddra

Mowglis äventyr ur Djungelboken

Köp här

Mowglis äventyr ur Djungelboken

Köp här
Träna läsning med glädjen i behåll!
Se demo http://www.bibodigital.com/mowglidemo2/mowglidemo.jnlp
SE-LYSSNA-LÄS - en självgående digital bilderbok med färgglada bilder, tydlig uppläsning i ett lugnt tempo och texten presenterad i korta avsnitt. Om uppläsningen går för fort kan man göra paus med mellanslagstangenten.
Man kan:
*Lyssna
*Lyssna och läsa tillsammans med uppläsaren
*Ta bort texten och läsa själv
*Bläddra med piltangenterna.

Författaren
Ruyard Kiplings fick Nobelpriset 1907. "Mowglis äventyr" ingår som en del i hans mest berömda verk Djungelboken.

Handlingen
Handlingen utspelar sig i Indiens djungler. Shere Kahn, den halta tigern, hade fått svårt att skaffa mat. Därför smög han sig in till byn och tog med sig ett litet spädbarn. Vargfar räddade den lille pojken från att bli uppäten och bar försiktigt in honom i lyan. Där fick han växa upp tillsamman med de andra vargungarna och de döpte honom till Mowgli.

När vargarna visade upp sina nya ungar på Rådsmötet, blev även Mowgli godkänd som en medlem i flocken. Baloo, den stora bruna björnen, lovade att lära honom djungelns lag och Baheera den smidiga svarta pantern ville lära honom att klättra i träd och att jaga.

Under sin tid i djungeln råkade Mowgli ut för många äventyr. Apfolket, Bandalog, rövade bort honom. Det var ett folk som inte hade något språk, inget minne, ingen lag och de hade små tjuvaktiga händer. Den väldige pytonormen Kaa, gladan Chill och vargen Gråbror hjälpte honom.

Till slut blev Mowgli tvungen att lämna djungeln och gå tillbaka till människorna. Men de blev rädd för de trodde att han var en trollkarl och jagade därför iväg honom från byn. Mowgli klarade sig och berättelsen slutar lyckligt.