Bläddra

Natt över Oslo

Kategorier: Äventyrsromaner Historiska romaner Krigsromaner Krigsromaner: andra världskriget Skönlitteratur
Köp här

Natt över Oslo

Kategorier: Äventyrsromaner Historiska romaner Krigsromaner Krigsromaner: andra världskriget Skönlitteratur
Köp här

Den svenske diplomaten Harald Edelstam, med täcknamn Svarta nejlikan, anländer till Oslo 1942, mitt i deporteringen av de norska judarna till förintelseläger.

Edelstam blir snabbt involverad i det smutsiga kriget mellan Gestapo och en spretig motståndsrörelse. Snaran dras åt runt den motståndscell som Edelstam tillhör, och han inser att hans diplomatiska immunitet inte längre kan skydda honom – hans liv är i fara.

Natt över Oslo är en fiktiv gestaltning av autentiska miljöer, händelser och personer. Den utspelar sig i ett skymningsland med svek, hjältemod, falskspel, lögner och brutalitet; där ingenting är vad det synes vara, där ingenting är riktigt sant och ingenting är helt utan sanningshalt.


”Mats Fors kan verkligen skriva.” – Nisse Scherman

”Wow vilken bok” – ewalottananfeldt_ på Instagram

Mats Fors har en examen i journalistik men har även studerat filmvetenskap och manusskrivande. Han arbetar nu framför allt som utbildningsproducent.

Natt över Oslo är Mats romandebut och den första delen i en Svarta nejlikan-trilogi. Edelstam ”drabbade” honom för tio år sedan och det blev både film och en biografi om den svenske diplomaten. Mats har öst ur ett otroligt omfattande och rikt källmaterial.