Bläddra

Pojken som byggde egna världar

Kategorier: Modern och samtida skönlitteratur Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt

Pojken som byggde egna världar

Kategorier: Modern och samtida skönlitteratur Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt

Varm relationsroman om en far och en väldigt speciell son
Möt Alex, trettio-någonting. Han älskar sin fru, Jody, men har glömt hur han visar det. Han älskar sin son Sam, som har autism, men han förstår honom inte. Någonting måste ändras, och det nu. Uppgivet ser Alex hur anspänningen driver äktenskapet till bristningsgränsen, och separationen är ett faktum.

Samtidigt som Alex försöker förhålla sig till sitt nyvunna singelliv och livet som deltidspappa, börjar hans son spela Minecraft. Spelet öppnar en ny värld, där far och son för första gången kan mötas. Tillsammans upptäcker de att världen ibland måste falla sönder för att något nytt och bättre ska kunna byggas upp.
En rörande rolig och verklighetstrogen roman om kraften i olikheter och om en mycket speciell liten pojke. Berättelsen bygger på författarens egna erfarenheter som far till en autistisk son.

Sagt om Pojken som byggde egna världar:

"Pojken som byggde egna världar är inte bara uppbyggd kring en bra historia, men har en sällsynt känsla av äkthet och insikt." The Guardian

"Även de hårdaste hjärtan kommer att värmas av denna gripande berättelse baserad på författarens liv med sin autistiske pojke." Mail on Sunday

"Det här är en underbart varm och insiktsfull roman om familjen, vänskap och kärlek som värmer ditt hjärta." Daily Mail