Bläddra

Robin Hood En digital bildberättelse på CD-rom

Köp här

Robin Hood En digital bildberättelse på CD-rom

Köp här
Författare: Birgit Borg
Träna läsning med glädjen i behåll!
SE-LYSSNA-LÄS - en självgående digital bilderbok med färgglada bilder, tydlig uppläsning i ett lugnt tempo och texten presenterad i korta avsnitt.
Om uppläsningen går för fort kan man göra paus med mellanslagstangenten. Man kan:
*Lyssna
*Lyssna och läsa tillsammans med uppläsaren
*Ta bort ljudet (uppläsningen) och läs själv
*Bläddra med piltangenterna.

Robin Hood en digital bildberättelse på CD-rom. Berättelsen är illustrerad med 223 bilder, den är indelad i fem kapitel och Robin Hood (skådespelare John Martin Bengtsson) läser texten.
Första kapitlet handlar om hur Robin Hood sköt iväg en pil av misstag och dödade en av sheriffens vakter. Han blev förklarad fredlös och gömde sig därför i Sherwoodskogen tillsammans med ”de muntra, grönklädda männen”. Under en jakttur stötte han ihop med en storvuxen man vid en bäck. De kivade om vem som först skulle gå över den smala trästocken. Eftersom ingen vill ge sig så blev det strid man mot man uppe på stocken och till slut plumsade Robin Hood i vattnet. Mannen var stor som en jätte, stark som en björn och kunde skjuta pil bättre än de flesta. Han hette John Little, men de grönklädda döpte honom till Lille John.
I kapitel två fick Lille John tandvärk som höll på att göra honom galen. Robin Hood och vännerna drog iväg med honom till smeden, en person som han helst av allt inte ville möta. De hade mycket otalt med varandra och smeden såg sin chans att ge igen. Naturligtvis dök sheriffens vakter upp, men Robin Hood och Lille John gav dem en ordentlig läxa.
Kapitel tre handlar om hur Robin Hood klädde ut sig så att ingen kunde känna igen honom. Han gick till marknaden i Nottingham och ställde upp i en bågtävling. Det hände mycket spännande under den dagen. Ingen kunde mäta sig med den mystiske mannen som kom till tävlingen utan båge. Han vann tävlingen och fick ta emot 1000 guldmynt av prins John. Penningpåsen kastade han till en fattig skomakare innan han lurade vakterna och försvann.
I kapitel fyra möter Robin en riktig buse, Guy of Gísbourne även kallad bondeplågaren. Mot betalning erbjöd han sig att driva in skatt eller till och med att mörda någon. Sheriffen hade gett honom order att ta fast Robin Hood död eller levande. Robin mötte honom ensam i skogen och det blev en våldsam strid. Det enda som gällde var att dö eller att döda. Robin Hood dödade Guy, klädde sig i hans kläder och gick till slottet. Där fanns Lille John bunden vid ett träd i väntan på att bli hängd. Berättelsen om hur Robin klarade både Lille Johns och sitt eget liv är spännande och komiskt.
I kapitel fem gav sig kung Rickard Lejonhjärta in i Sherwoodskogen utklädd till munk för att själv söka upp mannen som tog från de rika och gav till de fattiga. Med hjälp av Marion och Broder Tuck fick han kontakt med Robin Hood och hans män som fick följa med till festen på slottet i Nottingham. Där blev Robin Hood en fri man och kungen dubbade honom till riddare. Folket jublade och hyllade Robin Hood. Han kunde äntligen leva som vanligt folk och gifta sig med Marion som har funnits med i alla kapitlen. En annan centralfigur i berättelsen är Broder Tuck, en munk som tröttnat på klosterlivet och i stället sökt spänning tillsammans med de muntra skogsmännen.