Bläddra

Struktur 7-9 Samhällskunskap digital lärarlic 12 mån

Kategorier: Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Läromedel Läromedel: samhällsorienterande ämnen och humaniora
Köp här

Struktur 7-9 Samhällskunskap digital lärarlic 12 mån

Kategorier: Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Läromedel Läromedel: samhällsorienterande ämnen och humaniora
Köp här

Struktur 7-9 Samhällskunskap Interaktiv lärarbok är en samhällskunskapsbok för grundskolans årskurs 7-9 med tillhörande lärarmaterial.Boken är också lämplig att använda för elever som ska läsa in grundskolans samhällskunskap på introduktionsprogrammet eller komvux

Boken är indelad i sex kapitel som kan läsas i valfri ordning. Tyngdpunkten ligger på den förklarande texten, utifrån vilken du som lärare lägger upp din undervisning. Texterna förklarar och har exempel och modeller som förtydligar. Detta inspirerar eleverna till diskussion och reflektion kring samhällsfrågor. Bokens kapitel är:

  • Demokrati och media
  • Lag och rätt
  • Ekonomi och välfärd
  • Ideologier och partier
  • Individen och gruppen
  • Globala frågor

I anslutning till lite större avsnitt i kapitlen finns självrättande instuderingsfrågor. Likaså innehåller boken ett antal förklarande och inspirerande filmer.

Varje kapitel inleds med en kort introduktion, och i slutet av varje kapitel finns ett inspirerande historiskt nedslag samt sammanfattning och uppgifter som konkretiserar och repeterar innehållet. De sammanfattande uppgifterna kan också besvaras digitalt.

Lärarmaterialet innehåller kommentarer till bokens uppgifter samt ytterligare kompletterande material. Den interaktiva boken ger dig också möjlighet att dela material med dina elever och att visa bokens text och bilder via projektor, allt för att stötta eleverna i deras lärande.

Struktur 7-9 Samhällskunskap passar dig som:

  • Vill ha en trygg och stabil grund att utgå från i ämnet samhällskunskap
  • Vill ha stor frihet när det gäller upplägget av undervisningen i samhällskunskap
  • Som söker ett material för de elever som ska läsa samhällskunskap på gymnasieskolans introduktionsprogram

Författare är Lars-Olof Karlsson, gymnasielärare i samhällskunskap. Han har också lång erfarenhet som redaktör och förläggare av läromedel.