Bläddra

Tillbaka till naturen

Kategorier: Djur och natur Livsstil, hobby och fritid Träd, vilda blommor och växter Vilda djur

Tillbaka till naturen

Kategorier: Djur och natur Livsstil, hobby och fritid Träd, vilda blommor och växter Vilda djur

Har du koll på våra tio vanligaste trädslag? Kan du skilja mellan spår av hare och av mård? Hör du skillnad på en blåmes och en domherre?

Om svaret är nej är du inte ensam. Trots att de flesta av oss har en längtan till naturen och gärna romantiserar kring "mysiga skogspromenader" är det få av oss som verkligen ger oss ut och upptäcker den. Vi kanske lär oss några namn på växter och djur i skolan, men det mesta glöms bort och ju mindre vi kan, desto större blir steget ut i det vilda.

Det här är boken för dig som vill återupptäcka naturen. Journalisten och författaren Lotta Skoglund guidar dig på ett personligt och humoristiskt sätt genom skog och mark. Du får lära dig om våra vanligaste fåglar och vilda djur, växter och insekter, svampar och träd. Du får göra fågelutflykter, ta en tur i svampskogen och vintertid upptäcka spår av vilda djur. Lättsamt och lustfyllt inspireras du att ge dig ut på egna upptäcktsfärder.

Lotta Skoglund är journalist och författare med flera böcker bakom sig. Bo Lundwall är en av våra främsta djur- och naturkonstnärer med flera böcker och många utställningar bakom sig.