Bläddra

Tschick

Kategorier: Modern och samtida skönlitteratur Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt
Köp här

Tschick

Kategorier: Modern och samtida skönlitteratur Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt
Köp här
Maik Klingenberg är inte särskilt populär. Han har inga vänner, klasskamraterna skrattar åt honom i skolan och han blir aldrig bjuden på fest. Nu är det första dagen på sommarlovet och han är ensam hemma i villan, hans mamma har åkt iväg till rehab och pappan är på affärsresa med sin unga älskarinna. Då dyker plötsligt Tschick upp, den tysk-ryske killen från höghusområdet på fel sida spåren i Hellersdorf. I en stulen Lada ger de sig iväg till födelsedagskalas hos Tatjana flickan som Maik är upp över öronen förälskad i. Därefter bär det av i rasande fart genom den tyska landsbygden, i riktning mot sydost, till Valakiet där Tschicks morfar bor. En färd som kommer att förändra livet för båda två.
Tschick är en kultförklarad roman om en osannolik vänskap mellan två pojkar. En litterär roadtrip fylld av melankoli och humor.
Wolfgang Herrndorf föddes i Hamburg 1965. Han gick på konstskola i Nürnberg och flyttade sedan till Berlin där han skrev och illustrerade för satirtidskriften Titanic. Först 37 år gammal debuterade han som författare, med romanen "In Plüschgewitter (2002). I början av 2010 fick Herrndorf diagnosen glioblastom, en oftast obotlig tumör i hjärnan. Herrndorf reagerade med att skriva som aldrig förr, och samma år kom romanen Tschick ut; den blev en kultroman, översattes till 24 språk och sålde två miljoner exemplar i Tyskland. Den 26 augusti 2013 tog Wolfgang Herrndorf sitt liv, han sköt sig vid Hohenzollernkanal i Berlin.