Bläddra

1986

Kategorier: Skönlitteratur Thrillers
Köp här

1986

Kategorier: Skönlitteratur Thrillers
Köp här

28 februari 1986. En gammal man påträffas iklädd morgonrock och tofflor i snöyra på Östermalmstorg i Stockholm. Han pratar osammanhängande om att han är i fel kropp i fel tid och varnar sedan för att Olof Palme kommer att bli mördad. Några timmar senare skjuts Sveriges statsminister till döds på Sveavägen i Stockholm.

Polisen förstår inte hur den gamle mannen kunde känna till mordplanerna, och han vägrar att säga något innan han fått tala med en viss Elias Werner. Polisen lyckas få tag i affärsjuristen Elias Werner som häpen och förundrad följer med till polisstationen. Han är mitt i en uppslitande skilsmässa och har ingen aning om varför den gamle okände mannen vill tala med just honom.

Vad Elias inte anar är att detta är början på ett otroligt äventyr. Mot sin vilja kommer han att transporteras framåt i tiden till år 2017. Elias från 1986 måste göra allt för att ta sig tillbaka till sin egen tid. Det blir en brutal jakt på det förflutna i en främmande framtid. Elias inser att inget i hans liv är vad det ser ut att vara. Bit för bit avslöjas den chockartade sanningen om honom själv.

Jesper Ersgård har tidigare skrivit filmmanus i USA, bland annat till Hyresgästen och Rancid. 2009 debuterade han som romanförfattare med thrillern Ut kom vargarna. Sedan dess har han bland annat skrivit ljudbokssuccén Svart stjärna, tillsammans med Joakim Ersgård, för Storytel Original.

Kanonbra! Jag sträckläste och fick en halvt sömnlös natt.
Denna bok är helt fantastisk!
Älskade den!