Bläddra

Aerob och anaerob träning

Köp här

Aerob och anaerob träning

Köp här
Att vara tränare och ge råd om fysisk träning till idrottare är en ganska svår uppgift. Med boken Aerob och anaerob träningfår du en guldgruva att ösa ur när det gäller kunskap och praktiska träningsråd. Vetenskapliga resultat presenteras, tolkas och omsätts på ett utvecklande sätt.

Bokens första del ger en grundläggande inblick i träningsfysiologi, vilket är en förutsättning för att kunna förstå idrottsutövarens fysiologiska respons i tränings- och tävlingssammanhang. Den teoretiska genomgången av detta område är skriven på ett enkelt och lättförståeligt språk. Bokens andra del ger omfattande praktiska tips och råd för att bedriva träning med hög kvalitet. Förslag till träningsupplägg och träningsplanering under olika delar av året ingår också som en viktig del i bokens innehåll.

Innehåll:

Arbetsfysiologi
Blodet
Muskelfibrerna
Energiomsättningen
Aerob energiomsättning
Anaerob energiomsättning
Mätning av laktat nivå
Fysiska krav i idrott
Intervallträning
Fysisk träning för bollidrott
Träningsprinciper för aerob träning
Lågintensiv aerob träning
Medelintensiv aerob träning
Högintensiv aerob träning
Träningsprinciper för anaerob träning
Toleransträning
Produktionsträning
Snabbhetsträning
Träningsplanering
Träning och återhämtning
Exempel på träningsprogram
Om författarna:

Jens Bangsbo:
Fil. dr. och anställd vid Institutet för Idrott på Köpenhamns Universitet. Han är internationellt erkänd för sin forskning och sin förmåga att omsätta vetenskap till praktisk träning. Han har själv varit aktiv elitfotbollspelare och är nu bl a UEFA-, och FIFA-instruktör. Jens blev 1998 rådgivare för Juventus FC och sedan 2001 är han heltidsanställd som assisterande tränare i Juventus FC. Jens har tidigare skrivit flera böcker om idrott, till exempel ”Kom i fotbollsform”.

Lars Michalsik:
Anställd vid Institutet för Idrott på Köpenhamns Universitet, där han forskar och undervisar i idrottsfysiologi och praktisk idrott. Han har gjort flera undersökningar om fysiska krav i elitidrott, bland annat fotboll och handboll. Lars är känd för sin förmåga att förmedla och omsätta vetenskapliga resultat i praktisk träning. Han har själv varit dansk mästare i flera medel- och långdistansgrenar och han har också spelat elithandboll i 16 säsonger i Danmark. Sedan 1999 är Lars fysisk tränare för damlandslaget i handboll i Danmark (Olympiska mästare 2000, EM-mästare 2002).