Bläddra

Analfabeten som kunde räkna

Kategorier: Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt

Analfabeten som kunde räkna

Kategorier: Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt
Köp här
Väldigt underhållande. Mycket begåvad. Politiskt insiktsfull. Otyglat lögnaktig. Och vansinnigt rolig. Östgöta Correspondenten
Hon började arbeta som femåring, blev föräldralös vid tio,överkörd vid femton. Ingenting tydde på annat än att hon skulle leva ett tag i sitt skjul i Sydafrikas största kåkstad och sedan dö,saknad av ingen. Om hon nu inte varit den hon var, men det var hon ju. Nombeko Mayeki var analfabeten som kunde räkna. Ödet tillsammans med hennes talang för henne bort från Soweto,till internationell storpolitik, till andra sidan jordklotet,till två identiskt lika och väldigt olika bröder. Underresan lyckas hon reta upp världens mest fruktade säkerhetstjänst innan hon en dag finner sig själv instängd i skåpet till en potatisbil. Där och då är världen som världen känner den hotad.
I Analfabeten som kunde räkna gör Jonas Jonasson upp med fundamentalismen i alla dess former tillsammans med vanföreställningen om olika folks olika värde. Han gör det med humor och värme. Och slår en gång för alla hål på myten om att kungar inte nackar höns.
Analfabeten som kunde räkna är Jonas Jonassons andra roman, efter världssuccén med Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann. Han är journalisten och entreprenören som efter tjugo år med tidning, tv och kommunikation sålde allt han ägde och blev författare.
Det rör sig här om en feel good-roman av första graden. ... intressant och lätt crazy. Torbjörn Forslid, Sydsvenskan
... en våldsamt underhållande berättelse ...Kajsa Öberg Lindsten, Göteborgs-Posten
Grattis, alla ni miljoner som skrattat åt succéboken om Hundraåringen som försvann. Jonas Jonasson har nämligen gjort det igen. Tara