Bläddra

Anasarka

Kategorier: Skönlitteratur Thrillers
Köp här

Anasarka

Kategorier: Skönlitteratur Thrillers
Köp här
Med säker hand hanterar Max van Basten såväl patienter som sköterskor och överläkare. Ingenting tycks ligga i vägen för en lovande karriär som akut-läkare på Karolinska sjukhuset. En rad oförklarliga dödsfall på akuten ställer dock allt på huvudet. En krypande känsla av att allt inte står rätt till växer hos Max och han dras sakta mot något fasanfullt och ont. När polisen börjar intressera sig för fallen, och flera saker pekar i riktning mot Max, inser han att han måste finna sanningen på egen hand.

Anasarka är en medicinsk thriller som landar mitt i debatten om medicinens rasande utveckling. Det är en skarp skildring av en värld som inte skyr några medel och väcker frågor om individens ansvar och möjlighet att påverka. Den har väckt stor uppmärksamhet och första upplagan är nu slutsåld. Inte minst inom sjukvården har den emottagits som en autentisk skildring av stämningen inom vården.

Marcel Aponno är leg. läkare och blivande specialist i allmänmedicin. Han arbetar på Ytterby VC. Under läkarutbildningen fanns en skrivarkurs med författaren Merete Mazzarella där skrivlusten kom över honom. Det blev en lustfylld upplevelse som gav mersmak. 2003 började så arbetet med Anasarka som tar sitt ursprung i det år som författaren tillbringade på Karolinska Sjukhusets akutmottagning som kirurg- och ortopedakutläkare. Året gav många värdefulla erfarenheter. Bland annat hur man tampas med en automatisk klädmaskin som inte riktigt vill dela ut arbetskläder.