Bläddra

Arabia Felix i terrorns tid : resor i Jemen

Köp här

Arabia Felix i terrorns tid : resor i Jemen

Köp här

Arabia Felix i terrorns tid. Resor i Jemen är en reseskildring från de reportageresor Eva Sohlman gjorde för Reuters och The Economist mellan 2003 och 2005.

Eva Sohlman reste till Jemen för att rapportera om landets kontroversiella samarbete med usa i dess "krig mot terrorismen", men även för att utforska Usama bin Ladins rötter och söka upp de i hans släkt som fortfarande sägs bo kvar.På resorna fick hon som journalist en unik inblick i Jemen och dess politiska liv genom intervjuer med bland andra presidenten, statsministern och några av de mäktigaste shejkerna. Som kvinna fick Eva även tillgång till kvinnornas tysta och osynliga värld.Med förord av Ingmar Karlsson.

Eva Sohlman, född 1972, arbetade under fem år som journalist för Reuters nyhetsbyrå, baserad i London och Stockholm. Hon jobbar med områden såsom kultur, energi, miljö och politik och hennes artiklar har publicerats i bl a The New York Times och Washington Post. Hon har också arbetat med utrikesnyheter på Sveriges Radios Eko-redaktion. Idag arbetar hon som redaktör för utrikesmagasinet Världen i fokus på TV8.