Bläddra

Arktiska portalen – den samiska kraften från norr

Kategorier: Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt
Köp här

Arktiska portalen – den samiska kraften från norr

Kategorier: Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt
Köp här

Annika är tillbaka i sin tid efter omvälvande upplevelser i 1500-talets Inkarike. Men den lugna tillvaron i Göteborg bryts plötsligt och hon måste fly. Hon tar sig upp till Nordnorge, där hon genom nya vänner får ta del av den samiska kulturen. På en samisk shamanfestival möter hon den kraftfulla nåjden Balt med de mörka, intensiva ögonen. 

Med hjälp av flickan Aila tar hon sig igenom den arktiska portalen tillbaka i tiden, till en tid då den gamla kunskapen ännu var levande. Hon får uppleva det som samerna utsätts för och börjar ifrågasätta mycket av det hon trodde sig veta. Kommer hon att klara det hårda livets prövningar på fjället? Varför finns Balt även i denna tid? Vilken kunskap är det meningen att hon ska ta med sig härifrån? Annika upptäcker en plats och en tid då den samiska kulturen var stark, och gör en resa djupt in i nåjdernas mysterier.

Arktiska portalen – den samiska kraften från norr är den andra delen i serien om de glömda tidsportalerna. 

 

Britta Hedén är kemist och beteendevetare med ett djupt intresse för ursprungsfolk och gamla kulturer världen över. Under flera resor till norra Sverige och Norge har hon fått ta del av samernas kultur och historia, och även nåjdernas uråldriga andliga kunskap. En kunskap som har stor relevans i vår moderna tid och en historia som länge hållits dold och förtjänar att föras fram i ljuset. Arktiska portalen – den samiska kraften från norr är Brittas andra roman.