Bläddra

Bedömning och beslutsfattande : psykologiska perspektiv

Kategorier: Kognitiv psykologi Psykologi Samhälle och samhällsvetenskap

Bedömning och beslutsfattande : psykologiska perspektiv

Kategorier: Kognitiv psykologi Psykologi Samhälle och samhällsvetenskap
Köp här

Bedömning och beslutsfattande är en uttömmande och lättläst redogörelse för hela fältet psykologiska perspektiv på bedömning och beslutsfattande. Bland annat beskrivs dynamiskt, vardagligt och kollektivt beslutsfattande, beslutsfattande i riskfyllda och osäkra situationer, individuella skillnader i beslutsfattande samt sinnenas och hjärnans roll för bedömning och beslutsfattande.


Boken täcker flertalet viktiga teoretiska ansatser, bland annat evolutionspsykologiska och neurovetenskapliga perspektiv, och innehåller allt som en psykologistuderande behöver veta om bedömning och beslutsfattande. Samtidigt visar den på praktiska tillämpningar relevanta för den som studerar andra ämnen, till exempel företags- och nationalekonomi, idrott, juridik och medicin.


”David Hardmans bok om bedömning och beslutsfattande är den bästa handbok jag har läst i ämnet. Den presenterar en komplett, detaljerad och högaktuell bild av resultat och forskning om besluts­fattande. Jag är imponerad av hur koncist författaren behandlar komplicerade teman inom området. Jag är också imponerad av bredden i de ämnen som behandlas, både klassiska och framväxande forskningsfält som dynamiskt beslutsfattande och naturalistiska 
ansatser. Detta är den mest innehållsrika handbok om bedömning och beslutsfattande som finns i dag. Ett utmärkt val att använda i den grundläggande undervisningen om beslutsvetenskap.”


Cleotilde Gonzalez, docent och chef för Dynamic Decision Making Laboratory, Social and Decision Sciences Department, Carnegie Mellon University