Bläddra

Bel Canto

Kategorier: Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt
Köp här

Bel Canto

Kategorier: Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt
Köp här

Den världsberömda sopranen Roxane Coss bjuds in till vicepresidentens villa i ett sydamerikanskt land för att sjunga på ett födelsedagsparty för en japansk affärsman. I samma ögonblick som Roxane tar sin sista ton släcks ljuset och in rusar gerillasoldater med dragna vapen. De är ute efter presidenten som i sista minuten ställt in sitt deltagande. Gerillan blir snart varse att presidenten inte är närvarande och tar istället hela sällskapet som gisslan.

En lång väntan tar sin början då regeringen vägrar att samarbeta med terroristerna. Förenade av den världsberömda sopranens sköna sång (Bel canto) börjar gäster och inkräktare att kommunicera med varandra. Vänskapsband knyts och till och med kärlek uppstår mellan gisslan och kidnappare. Efter månaders förhandlingar stormas villan till slut av regeringstrupper och det blir en blodig upplösning på kidnappningsdramat, där många ur både gisslan och gerillan får sätta livet till.

Romanen bygger på en sann historia: belägringen av den japanska ambassaden i Lima 1996.

"Vänta dig underverk när du läser Ann Patchetts roman". New York Times Book Review

Bel Canto blev Ann Patchetts stora litterära genombrott och hon fick både det amerikanska PEN/Faulkner priset och den engelska Orange-priset för romanen.