Bläddra

Benny Zeligs underbara resa med döden

Kategorier: Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt
Köp här

Benny Zeligs underbara resa med döden

Kategorier: Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt
Köp här
Benny Zelig är en medelålders man mitt uppe i livet. Han trivs bra med sitt arbete som framgångsrik kokainlangare, anställd av det Sverigebaserade sanmarinska maffianätverket "Let it snow" ända tills den dag han läser om sin egen död i morgontidningen.

Platsen är Stockholm. Världen, som vi känner den, fungerar inte riktigt som vi tror att den gör. I den nedgångna förorten Husby bor Livet och Döden tillsammans i ett trassligt parförhållande. Livet är den som har hand om allt levande på jorden och Döden har sedan urminnes tider till uppgift att göra slut på alla människor, så att de inte blir för många.
Genom en liten administrativ miss överlever Benny sitt öde och blir istället vän med Döden och får Livet som största fiende. Tillsammans tvingas Benny och Döden gömma sig undan Livets vrede. Det blir en början på en hisnande färd där de får träffa både Gud, Djävulen, Jultomten, korpulenta änglar och andra figurer som ingen trodde fanns.
Och den stora frågan är: Går det att finna kärleken, trots att man är världens mest efterlysta man?

Sagt om boken:
"Simon Kudrischoff har skrivit en fantastisk bok. []Imponerande!"
Anders Jacobsson, författare till bl.a. böckerna om Bert och Sune

"Och jag bara måste skratta. Författarens sprittande fabuleringsförmågor och galghumoristiska, satiriska pisksnärtar är ju (sjukt) sanslösa. En galen roman. Galet våldsam, galet rolig. Något av en Liftarens guide till galaxen på kerubisk gangsterutflykt."
Corren

"Boken igenom visar författaren prov på enorm fantasi, berättelsen har ett bra driv och ett oerhört tempo."
BTJ

"Roligt är det nästan hela tiden. [] Jag lägger ifrån mig den lästa boken med ett leende. Det här lovar gott för framtida berättelser av Simon Kudrischoff."
LitteraturMagazinet