Bläddra

Beskärningsboken

Kategorier: Livsstil, hobby och fritid Trädgård Trädgårdsskötsel: växter och odling
Köp här

Beskärningsboken

Kategorier: Livsstil, hobby och fritid Trädgård Trädgårdsskötsel: växter och odling
Köp här
"Den bästa handledning i beskärning som trädgårdsägaren kan önska sig."

Detta enhälliga betyg fick Beskärningsboken när första upplagan utkom 1983. Även den bästa kan dock bli bättre om den följer med sin tid och tar vara på rön och utveckling inom sitt område. Det är vad som skett när den sakkunniga trion bakom Beskärningsboken, Gustaf Alm, Han Veltman – illustrationer – och Klaus Vollbrecht här presenterar "nya" Beskärningsboken.

I det väsentliga – dvs principerna för sättet att beskära, föryngra, forma och reparera såväl trädgårdens prydnadsväxter som nyttoväxter, stora och små buskar och träd – står den på lika betryggande erfarenhetsgrund som sin föregångare. Men kapitlet om rosor har nu skrivits om och en del mindre justeringar har gjorts, vilket gör boken helt i takt med tiden.

Tack vare ett både prydande och praktiskt system med "gröna faktarutor", blir det lätt för amatören att hitta viktiga tips. Lika enkelt är det att leta sig fram till rätta åtgärder för olika växter i de översiktliga "beskärningsnycklarna" – schemat över lämplig beskärning, odling, användning etc – som avslutar denna universalbok om hur man bäst hanterar sekatör, häcksax, såg och kniv i trädgården.