Bläddra

BoA Minya och uppdraget Inspiration

Kategorier: Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Läromedel
Köp här

BoA Minya och uppdraget Inspiration

Kategorier: Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Läromedel
Köp här

En riktigt bra berättelse är grunden till läsglädje. I BoA-serien är det också grunden till olika aktiviteter som tränar elevernas färdigheter i svenska. En spännande handling som fångar elevernas intresse blir utgångspunkt för övningar i läsförståelse och skrivning, och också en gemensam grund för samtal och diskussion.  

Till varje berättelse finns följande delar:
• Grundbok – elevens arbetsbok som innehåller berättelsen varvat med uppgifter som tränar läsförståelse och ordkunskap.
• Plusbok – elevens arbetsbok med samma innehåll som grundboken plus övningar i rättstavning och grammatik.
• Inspirationsbok – lärarhäfte med förslag på aktiviteter i form av skrivuppgifter, samtalsfrågor, eget skapande och möjligheter att integrera andra ämnen.

Behöver eleverna träna mest på läsförståelse väljer du grundboken. Vill du också att de ska arbeta med rättstavning och grammatik utifrån skönlitteratur är plusboken det självklara valet. Grundbok och plusbok kan användas parallellt i samma klass. 
 
Inspirationsboken hjälper dig som vill att arbetet med berättelsen ska bilda en röd tråd i svenskundervisningen och låta eleverna prova på många olika typer av uppgifter runt läsningen.

   
Minya och uppdraget är en typisk fantasyberättelse som utspelas i en fiktiv värld. I denna värld härskar de grymma nagorerna. Minya och uppdraget är en fantasyberättelse med något svårare språk och innehåll. Den omfattar 10 kapitel, totalt ca 60-70 sidor. 

Minyas skapare, författaren Andreas Hernvald, arbetar också som lärare och har tidigare gett ut flera ungdomsnoveller.