Bläddra

Bön : Spelar det någon roll?

Kategorier: Filosofi och religion Religion och tro
Köp här

Bön : Spelar det någon roll?

Kategorier: Filosofi och religion Religion och tro
Köp här

Den prisbelönte journalisten och författaren Philip Yancey sonderar i denna bok det som är själva hjärtslagen i människans relation till Gud - bön. Bön är också den mest grundläggande, utmanande, förbryllande och samtidigt djupt belönande aspekten av kristet liv. Yancey ställer frågor som: Lyssnar Gud? Varför blir många böner obesvarade? Varför tillåter Gud världen att bara rulla på utan att gripa in? Hjälper verkligen bön för fysiskt helande? Vad är bön? Förändrar bön Gud eller oss - eller rent av båda?

Den här boken är en inbjudan att finna en kommunikation med den Gud som genom bönen inbjuder oss till en evighetslång relation med honom själv. "Om bön är platsen där Gud och människan möts, då måste jag lära mig bön" säger Yancey. "Jag har nu skrivit tjugo böcker och på ett eller annat sätt har de flesta av dem kretsat kring frågan varför Gud inte handlar på det sätt som vi vill, och varför inte jag handlar på det sätt som Gud vill. Bön är den specifika punkt där dessa frågor möts."

Philip Yanceys böcker har sålt i över 15 miljoner exemplar och blivit översatta till 40 olika språk. På Libris har utkommit Den Jesus jag aldrig käntMörkerseende, Med nådens ögon, Kontakt med den osynlige, Livlinor och Om verkligheten är större. Philip och hans fru Janet bor i Colorado.