Bläddra

Burmas historia

Kategorier: Asiens historia Historia Historia och arkeologi

Burmas historia

Kategorier: Asiens historia Historia Historia och arkeologi

»Lysande om landet som inte fanns ... Lintner lyckas på en rak och journalistisk prosa få med alla avgörande händelser.« Svenska Dagbladet

»Bertil Lintner är en av världens främsta Burmakännare. Hans Burmas historia är en bok som reder ut missförstånd och ger nya insikter om ett land som alltför ofta hamnat i medieskugga ...en mycket välskriven och innehållsrik bok ... I det fortsatta arbetet för mänskliga rättigheter i Burma är denna bok det viktigaste bidrag jag kan tänka mig.« Amnesty Press

»En utmärkt introduktion till ett spännande och allt viktigare land.« BTJ

Ett okänt land med en fascinerande historia!

Vad känner du till om landet Burma, eller Myanmar som det numera officiellt heter? Det största landet på Sydostasiatiska fastlandet har länge också varit det minst kända. När militären tog över makten 1962 isolerades landet från omvärlden. Men efter att en halvcivil regering tog över 2011 är landet öppet igen. Det har lockat till sig mängder av utländska turister, affärsmän och andra intresserade.

Hur var denna omställning möjlig? Och har Burma egentligen förändrats i grunden, eller har militärstyret bara antagit en ny, mer acceptabel skepnad?

Journalisten och Asienkorrespondenten Bertil Lintner är en av världens främsta Burmaexperter. Hansbok Burmas historia är en levande och initierad skildring, och dessutom den första heltäckande boken på svenska om detta fascinerande land.

Boken behandlar Burmas historia till och med 2014.