Bläddra

De döda viskar i vinden

Kategorier: Skönlitteratur Thrillers

De döda viskar i vinden

Kategorier: Skönlitteratur Thrillers
Efter en våt nyårsnatt i Ålborg vaknar klimatforskaren Jessica Wither ensam i hotellsängen. Sambon, yrkessoldaten Björn, är försvunnen, likaså Jessicas minnen av natten.
När Jessica hittar ett lik högst upp i ett vindkraftverk blir det början till en lång mardröm. Pressen får ett anonymt brev i vilket avsändaren förklarar sig redo att mörda i klimatets namn under namnet #klimatkrigaren.
Jessica virvlas in i ärendet och även om hon står på tröskeln till ett internationellt klimatgenombrott kräver hennes inre djur att hon går till handling.
Den excentriska utredaren Melea Andersen från Taskforce Mord tilldelas ärendet vars rötter sträcker sig in i den autonoma miljön. Snart korsas de två starka kvinnornas vägar.

De döda viskar i vinden är första delen i serien om klimatforskaren Jessica Winther som kämpar för jordklotets överlevnad.
Författarens tidigare serie, Blåfalk-serien, har lästs och lyssnats till mer än 30 000 gånger.

Tommy Thorsteinsson (f. 1965) bor i Vejle. Han är kommunikationsutbildad och har arbetat med kommunikation och förmedling under 35 år.
Han debuterade som skönlitterär författare år 2017 med kriminalthrillern Ensamvarg. Under år 2019 följde Havsgetingen och år 2021 avslutades serien med Falkblick.