Bläddra

De gömda

Kategorier: Skönlitteratur Thrillers
Köp här

De gömda

Kategorier: Skönlitteratur Thrillers
Köp här

En adrenalinfylld bladvändarthriller och en gripande skildring av moderskap.

Ett par gärningsmän med vapen tar sig in i en djurpark, blockerar utgångarna och börjar skjuta folk, för att sedan metodiskt ta sig igenom hela djurparken i jakt på att döda de som fortfarande lever.

Joan är på väg mot utgången med sin fyraårige son Lincoln när hon ser kroppar på marken. En man står med ryggen mot dem, med ett vapen i sin hand. Innan han hinner vända sig om tar Joan upp sin son i famnen och springer för sitt liv. Under de följande timmarna gör hon allt som står i hennes makt för att överleva och hålla sig och Lincoln gömda. Joans kunskap om parkens uppbyggnad, de undangömda stigarna och vilka utställningar som är under ombyggnad är det enda som håller dem ett steg undan upptäckt. Men gärningsmännen kommer allt närmare.

De gömda är en gripande och intensiv bladvändare som skildrar hur det mest fasansfulla plötsligt kan vara ett andetag bort. En stark spänningsroman som går under huden på läsaren.

»Spännande och otäck, och värst är naturligtvis att det börjar kännas som en alldeles realistisk historia.« Dagens Nyheter

»Man läser hypnotiserad, fastnaglad, i en enda sittning.« M-Magasin

»Nervpirrande Jag faller lite extra för den här boken« SVT Gokväll

»Gripande, chockerande och omöjlig att lägga ifrån sig.« The Sun

»Fängslande debut, intensiv och stämningsfull.« Daily Mail

»En utomhusversion av Emma Donaghues Room, proffsigt tempo och välavvägt slut, men dess mest uppseendeväckande egenskap är skildringen av moderskapet.« The Sunday Times