Bläddra

De odödliga sju : de kommer över vattnet

Kategorier: Historiska romaner Skönlitteratur
Köp här

De odödliga sju : de kommer över vattnet

Kategorier: Historiska romaner Skönlitteratur
Köp här

"Det är ett så intressant skådespel att se en stat som skapar sig själv, att jag om jag nu inte var den jag är skulle bege mig till Amerika för att på nära håll följa alla faser i denna nya republiks tillkomst".  
Gustav III, Sveriges konung

Stockholm. Carl Ulrik Anckarström, en hästtokig suput till adelsman, hamnar på fästning för dråp av en ljungman. På Vaxholms fästning är han nära att förgås, men Carl släpps fri mot att han smugglar patroner till kolonierna väster om haven. Ammunitionen kan bli avgörande i den revolution mot engelsmännen som är under uppseglande i Amerika.

I BOSTON finns Margaret. Hon är guvernörshustru och fast i ett kärlekslöst äktenskap. Värre ändå. Hon är otrogen sitt moderland. Margaret tvingas se hur engelsmännen, med hennes man i spetsen, våldför sig på landet hon betraktar som sitt eget. När Carl möter Margaret bleknar allt i jämförelse. Kärleken till henne är långt ifrån de flörtar under rhen­vinsdimma han upplevt hemma i Stockholm.

Men i Boston finns också »De odödliga sju«. Ett märkligt sällskap som vill kväva frihetstanken i sin linda. Ledande revoltörer i Carls och Margarets om­givning försvinner spårlöst, eller blir mördade. Snart fruktar också Carl och Margaret för sina egna liv.

De odödliga sju är en historisk spänningsroman som väver samman den amerikanska revolutionen med Gustav III:s och Bellmans Sverige.