Bläddra

De överlevande

Kategorier: Deckare Skönlitteratur
Köp här

De överlevande

Kategorier: Deckare Skönlitteratur
Köp här

Tre barn, alla främlingar för varandra, blir sammanförda genom till synes slumpmässiga och mycket blodiga händelser. Ensamma och föräldralösa tas de emot som elever på Evensong, en internatskola för känslomässigt traumatiserade barn som ligger isolerad på landsbygden i Maine.

Rättsläkaren Maura Isles har redan en länk till skolan. Julian Råttan Perkins, den sextonårige pojken hon träffat i samband med ett tidigare fall, är bosatt på skolan. Men Maura Isles misstänker att Evensongs grundare utnyttjar skolan till att främja sina egna syften. Och hennes oro växer när kriminalinspektör Jane Rizzoli får uppdraget att utreda ännu ett mordförsök riktat mot ett av de föräldralösa barnen.

Vad Rizzoli och Isles snart upptäcker är att inte ens en skola som skyddas av låsta grindar och djupa skogar kan värna sig mot alla hot. När tre blodiga dockor hittas upphängda i ett träd måste de ta itu med det som pågår och först av allt ta reda på om hotet kommer utifrån eller finns inne i skolan.

 

"Gerritsen skruvar skickligt upp spänningen ända fram till den andlösa upplösningen." - Booklist

"En av de mest mångsidiga rösterna i vår tids spänningslitteratur." - Providence Journal

"Gerritsen har förmågan att skapa övertygande gestalter och mystifierande intriger som förefaller rättframma men samtidigt bländar med sina komplikationer och vändningar." - Associated Press

"En spännande och överraskande kriminalroman En central bok i en serie som hela tiden blir bättre och bättre." - Bookreporter